Nízkosacharidová Domácí sekaná bez strouhanky 

1 kg mletého vepřového masa
0,5 kg mletého hovězího masa
2 větší cibule
3 vejce
2–3 stroužky česneku nebo 1 lžička sušeného česneku
2 lžičky soli
1 lžička pepře
2 lžičky sušené majoránky
2 lžíce sušené petrželky
1 hrst nahrubo nasekaných mandlí
1 lžíce hrubozrnné hořčice

1. Troubu předehřejte na 180°C a cibuli nakrájejte na drobno. Připravte si velkou misku, do které se vejde nejen všechno mleté maso spolu s ingrediencemi, ale aby šlo i dobře prohnětat.

2. Do velké mísy dejte maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný nebo sušený česnek, 2 vejce a 1 žloutek. Zbylý bílek dejte stranou na potření sekané.

3. K masu přidejte všechny zbylé ingredience – bylinky, sůl a pepř a hořčici.

4. Nyní všechny ingredience důkladně prohněťte rukama nebo mixérem s hnětacím hákem, aby se rovnoměrně propojily.

5. Když je směs důkladně prohnětená, vytvarujte z ní šišku a opatrně přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě na 180°C minimálně 1 hodinu. Poté potřete bílkem a dopečte, dokud nebude povrch sekané zlatavý a krásně křupavý.


Zpět