Nízkosacharidová Avokádovo-kokosová zmrzlina s borůvkami
1 plechovka kokosového mléka
1 celé avokádo
Sladidlo
1 lžíce citrónové šťávy
Hrst borůvek
1. Plechovku s kokosovým mlékem dejte zavřenou přes noc do ledničky. Před otevřením plechovkou neprotřepávejte. Měla by se tuhá hmota oddělit od vody.
2. Plechovku otevřete a lžící vyndejte hustou krémovou šlehačku do misky (bez vody, která je na dně.)
3. Do mixéru dejte oloupané a pecky zbavené avokádo, sladidlo, citronovou šťávu a kokosovou smetanu. Vše umixujte na hladkou kaši.
4. Do kaše zlehka přimícháme hrst borůvek a směsí plníme formičky na zmrzlinu.
5. Přendáme do mrazáku a necháme minimálně 4h tuhnout.