Mléčná rýže bez rýže (nízkosacharidová, bezlepková) 

Mléčná rýže bez rýže (nízkosacharidová, bezlepková)

1/3 hlávky květáku
1 bílek
25g smetanového sýru
špetka jedlé sody
½ lžičky psyllia
15g vanilkového proteinového prášku
sladidlo
1 lžíce tvarohu
1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce semínek z granátového jablka
1 kakaový bob rozbitý nožem

1. Květák očistíme, odřízneme spodní košťál a rozkrájíme na menší kousky. Kousky květáku vložíme do mixéru a mixujeme pár desítek sekund, dokud konzistence nepřipomíná rýži.

2. V menším kastrůlku si dáme vařit vodu s květákovou rýží a vaříme do měkka.

3. Ve vyšší nádobě vyšleháme smetanový sýr, bílek, vanilkový protein, jedlou sodu, psyllium a sladidlo. Směs přidáme do vařené rýže a krátce prohřejeme, na závěr přimícháme lžící tvarohu.

4. Rýži přendáme na talíř a ozdobíme ořechy, semínky granátového jablka a kakaovým bobem.


Zpět