Nízkosacharidové Mini plněné oříšky  

120 g vlašských ořechů
100 g kokosové mouky
200 g másla
½ lžičky vanilkového extraktu

Krém:
6 žloutků
1 lžíce rumu
70g meruňkového džemu        viz recept zde >>>>
150g Erythritolu mletého
150g mletých lískových oříšků

Na ozdobu:
Hořká čokoláda
Mleté vlašské ořechy

1. Erythritol si rozemelte v elektrickém mlýnku na kávu na moučku.

2. Ořechy rozemelte na malé kousíčky.

3. Moučku a ořechy smíchejte s ostatními ingrediencemi a uhnětejte v těsto.

4. Připravené těsto dejte do lednice vychladit, aby se vám s ním lépe pracovalo.

5. Vychlazené těsto vmáčkněte do silikonové formy na ořechy.
Připravené ořechy vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte 10-12 minut.

6. Upečené ořechy vyklepněte z formy a nechte vychladnout.

7. Žloutky, sladidlo utřeme cca 10 minut. Pak přidáme rum, džem a oříšky.

8. Poté přimíchejte ořechy a pomocí zdobícího sáčku nebo nožem plňte ořechy a slepujte vždy dva k sobě.

9. Každý hotový ořech namáčejte do půlky v rozpuštěné hořké čokoláda a poté obalte v umletých vlašských ořechách. Nechejte zaschnout.

 


Zpět