Nízkosacharidové Měkké ořechové tyčinky  

100g najemno nasekaných arašídů
100g nahrubo nasekaných arašídů
55g vlašských ořechů
55g pekanových ořechů
55g kešu ořechů
40g slunečnicových semínek
40g sezamových semínek
40g mletého lněného semínka
60g vanilkového proteinového prášku
65g čokoládových čoček bez cukru
1 lžička skořice
½ lžičky mletého zázvoru
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
100ml Vital nebo Sukrin Fiber sirupu

1. Troubu předehřejeme na 175°C. Menší pekáč nebo hranatou zapékací misku vyložíme pečícím papírem.

2. V míse smícháme oba druhy arašídů, přidáme nahrubo nasekané vlašské, pekanové a kešu ořechy, dále všechny druhy semínek, protein, čokoládové čočky, skořici a zázvor. Vše pořádné promícháme. Směs ořechů a semínek zalijeme rozpuštěným olejem nebo máslem, promícháme. Na závěr přidáme fiber sirup a opět promícháme.

3. Směs přendáme do formy a důkladně zatlačíme do všech rohů a uhladíme dohladka pomocí potravinářské folie a malého válečku či obrácenou stranou lžíce.

4. Pekáč vložíme do trouby a pečeme 15-20 minut nebo dokud nezačnou okraje hnědnout. Poté vypneme troubu, a ještě necháme pekáč v troubě minimálně 10 minut dojít.

5. Pomocí pečícího papíru vyndáme pečenou ořechovou směs z pekáče a ostrým nožem nakrájíme na menší tyčinky.

 


Zpět