Marinovaný losos a grilovaná dýně s prosciutto - nízkosacharidový recept 

Marinovaný lososa grilovaná dýně s prosciutto

175g četstvého lososa
3 měsíčky dýně hokkaido
3 plátky schwarzwaldské šunky
3 kostičky nebo plátkytvrdého sýra
čerstvá bazalka
Marináda:
2 lžíce sojové omáčky
2 lžičky olivového oleje
1 lžíce rýžového octa
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
2 lžičky strouhaného česneku
1 lžíce kučupu
2 lžíce bílého vína
2 lžíce vody

1. Předehřejte troubu na 220°C.

2. Dýňové měsíčky obalte do šunky a na každý měsíček položte kostičku či plátek tvrdého sýra, přemístěte na plech vyložený pečícím papírem a vložtedo trouby na 30 minut.

3. Mezi tím si do uzavíratelné misky vložte všechny ingredience na marinádu, kromě kečupu, oleje a bílého vína. Přidejte lososa a nechte min. 10-15 minut marinovat.

4. Po 10-15 minutách si rozehřejte pánev na kterou nalijte olivový olej. Až bude pánev rozpálená vložte lososa, kůži dolu.

5. Jakmile je losos z jedné strany opečený, otočte a opečte ještě z druhé strany (asi 3-4 minuty z každé strany).

6. Lososa dejte z pánve stranou a na pánev vlijte zbytek marinády, přidejte kečup, bílé víno a vodu. Nechte 5 minut prohřát.

7. Dýni vyndejte z trouby a podávejte s lososem politým marinádou a vše dozdobené lístky bazalky.


Zpět