Mandlové rohlíčky plněné mákem - nízkosacharidový recept 

140g mandlové mouky
50ml mandlového mléka
5 lžic lněného semínka umixovaného se 2 lžícemi vody
1 lžíce kokosového oleje
xantanová guma
Stévie nebo jiné sladidlo
1 vejce
citronová kůra
50g máku
1 lžíce mléka
1 lžíce dietní marmelády
Stévie nebo jiné práškové sladidlo

1. Lněné semínko umixujeme s vodou a necháme do druhého dne odležet v lednici zabalené v potravinářské folii.

2. Druhý den si prosyjeme mandlovou mouku, přidáme zbytek ingrediencí včetně odleželého lněného semínka, ale bez máku, mléka a marmelády a ze směsy uhněteme těsto, které necháme v lednici minimálně hodinu odležet.

3. Mezitím si připravíme makovou náplň tak, že umeleme mák. Mletý mák smícháme s mlékem a marmeládou, aby byla směs měkká a tvarovatelná.

4. Z odleželého těsta vyválíme obdelník o tloušťce 0,5cm, který nakrájíme na pravidelné trojúhelníky. Na nejširší část trojúhelníku klademe makovou náplň, rolujeme až k protilehlé špičce a konce zahneme do mírného obloučku do tvaru rohlíčku. Zarolované rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Až zpracujeme celé těsto, vložíme plech do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme do mírného zhnědnutí, cca 20-25minut.


Zpět