Nízkosacharidové Lečo s opečenou klobásou
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na kolečka
200 g nakrájené maďarské klobásy
1 červená 1 žlutá paprika, nakrájené
1/2 kg krájených rajčat
Sůl
Čerstvý tymián a majoránka na dochucení
4 velká vejce
Zelená petrželka, nasekaná
1. Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli. Přisypte papriky a rovněž osmahněte.
2. Přidejte rajčata a na mírném plameni asi dvacet minut duste; lečo by mělo zhoustnout.
3. Dochutíme solí, bylinkami.
4. Na vedlejší pánvi si opečte zlehka na kolečka nakrájenou klobásu.
5. Opečenou klobásu zamíchejte spolu s vejci do horkého leča. Nechte prohřát, aby se bílek zpevnil, ale vejce se nesrazila.
6. Podávejte sypané sekanou petrželkou.