Květákové polpette - nízkosacharidový recept 

650g květáku
60ml olivového oleje
15g nasekané petrželky
12g jarní cibulky
60g strouhaného parmazánu
½ lžičky soli
1 lžička cibulového prášku
½ lžičky česnekového prášku
67g mandlové mouky, rozdělené na půl
12g psyllia
1 malé vejce

1. Troubu předehřejte na 180°C. Květák rozdělte na růžičky a ty ještě na hrubo pokrájejte.

2. Pánev pokapejte olivovým olejem, rozpalte a poté přidejte květák. Osolte a zakryjte pokličkou. Zakrytý květák vařte 5 minut, poté podlijte vodou, aby se květák nepřipálil a na otevřené pánvi vařte dalších 8-10 minut.Dokud se nevypaří voda.

3. Uvařený květák nechte, vychladnou. Poté ho přendejte do mixéru, přidejte zbylé ingredience, bylinky, cibulový a česnekový prášek, cibulku, sýr, psyllium a polovinu dávky mandlové mouky a umixujte.

4. Přidejte vejce a ještě párkrát promixujte.

5. Z hmoty vytvarujte 20 kuliček, každá by měla mít cca 42g.

6. Zbylou mouku přesypte na talíř a každou kuličku v ní obalte. Kuličky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 35-40 minut do zlata.

7. Ihned můžete podávat.


Zpět