Kuřecí maso na houbách 

2 kuřecí prsa
2 lžíce oleje
1 cibule
2 bobkové listy
1 lžička sušeného tymiánu
50ml balzamikového octa
200g čerstvých hub nakrájených na plátky
750 ml vody nebo vývaru
sůl
pepř

1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky.

2. V hrnci si rozpálíme olej na vysokou teplotu a maso na něj orestujeme.

3. Přisypeme najemno nakrájenou cibuli a necháme osmahnout.

4. Dále přidáme bobkový listy, tymián a vše krátce prohřejeme.

5. Přidáme balzamikový ocet, houby, sůl, pepř a vše zalijeme vodou nebo vývarem.

6. Necháme zakryté na mírném ohni vařit 30-45 minut, nebo dokud maso nebude zcela měkké.

7. Nakonec vyndáme bobkové listy a za občasného promíchání bez pokličky necháme zredukovat omáčku, aby zhoustla.

8. Osolíme a opepříme dle chutí.


Zpět