Krůtí Dal Makhani - nízkosacharidový recept 

200g krůtího masa nakrájeného na kostky
3 lžíce másla
1 bobkový list
½ lžičky kmínu
½ žluté cibule nakrájené najemno
1 stroužek česneku, nasekaný
200g nasekaných rajčat
2 cm dlouhý kořen zázvoru, nastrouhaný
½ lžičky kurkumy
1 lžičky mletého koriandru
½ lžičky chilli
¼ lžičky garam masala koření
80ml smetany ke šlehání
Sůl

1. Na pánvi si necháme rozpustit máslo, na něm orestujeme bobkový list spolu s kmínem přibližně 45 vteřin.

2. Přidáme na pánev cibuli, česnek, zázvor a špetku soli. Restujeme na středním plameni 10 minut, dokud není cibulka měkká.

3. Přidáme rajčata, koriandr, kurkumu, podlijeme vodou a vaříme 5 minut.

4. Vyndáme bobkový list, směs přendáme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem umixujeme dohladka. Pokud je směs hutná, přidáme vodu.

5. Na stejné pánvi si osmahneme na trošce olivového oleje ze všech stran krůtí kostky.

6. Umixovanou omáčku přidáme zpět k masu do pánve, provaříme 5 minut.

7. Zjemníme omáčku smetanou a dochutíme garam masalou, chilli a solí. Promícháme.

 


Zpět