Křupavé pečené kuře s petrželovým olejem - nízkosacharidový recept 

1,6 kg celého kuřete
2 červené cibule
1 palička česneku
½ šálku vody

Petrželový olej:
60g čerstvé nasekané hladkolisté petržele
¼ šálku olivového oleje
1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
½ lžíce jablečného vinného octa
1 stroužek česneku
Špetka soli

1. Troubu předehřejeme na 200°C. Na petrželový olej si vložíme všechny ingredience do mixéru a umixujeme do hladka.

2. Kuře pomocí mašlovačky potřete ze všech stran marinádou, vložíme do pekáče, přidáme na čtvrtky pokrájenou cibuli, na stroužky natrhaný česnek, podlijeme vodou a vložíme do trouby.

3. První hodinu pečeme kuře přikryté pečícím papírem. Po hodině sundáme pečící papír a dopečeme kuře zbylých 30 minut, dokud nebude na povrchu krásně křupavé.


Zpět