Keto pizza z kynutého těsta s uzeným lososem, křepelčím vajíčkem a rukolou 

Těsto:
50g kešu másla
40g droždí
100ml vody
100ml smetany 33%
85g mandlové mouky
45g mletých mandlí
50g rozpuštěného másla
1ks vejce
2 lžičky xantanové gumy (6g)
½ lžičky soli
kokosová mouka na podsypání

Na pizzu:
100g uzeného lososa
50g rukoly
5ks křepelčích vajíček (uvařených, oloupaných, rozkrojených na půl)
2ks kozí rohy (paprika) (pokrájených na kolečka)
4 lžíce dýňového pyré jako základ (lze použít rajčatové)

1. Vodu, smetanu, droždí a kešu máslo smícháme v menší misce a zaděláme kvásek. Misku zakryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout při 50°C v troubě nebo na topení.

2. Ve velké míse smícháme mleté mandle, mouku, xantinovou gumu a sůl. Důkladně promícháme a přidáme vykynutý kvásek. Přidáme vejce, zamícháme a nakonec přidáme rozpuštěné máslo.

3. Směs hněteme, dokud se těsto nebude olepovat od mísy (na dotyk však dost lepivé). Pokud se nebude odlepovat, přidejte ještě mouku nebo gumu.

4. Mísu opět zakryjeme utěrkou a necháme kynout minimálně 30 minut.

5. Těsto rozdělíme na půl a přendáme na pomoučněný pečící papír. Posypeme mouku i zvrchu a vytvarujeme těsto tak, aby kraje byly vyšší a dáme opět kynou alespoň 20minut.

6. Troubu předehřejeme na 200°C.

7. Těsto propícháme vidličkou a pečeme 35-40 minut. Plech vyndáme z trouby, těsto potřeme dýňovým pyré, kraje potřeme olivovým olejem a vložíme zpět na 5 minut do trouby.

8. Hotové pizza těsto vyndáme a dochutíme rukololu, lososem, vajíčky a paprikou.


Zpět