Keto makronky 

100g mandlové mouky
2 špetky soli
60g erythritolu
1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátu
½ lžičky vinného kamene
½ lžičky vanilkového extraktu
3 bílky pokojové teploty

Kréme:
200 ml smetany na šlehání
200g hořké čokolády 85%
erythritol dle požadované sladivosti

1. V míse smícháme všechny suché ingredience kromě erythritolu.

2. V druhé míse vyšleháme bílky s vinným kamenem a špetkou solí do tuhého sněhu.

3. Postupně do sněhu zašleháme mletý erythritol, aby byl sníh krásně lesklý a tvořil špičky. Dále zašleháme vanilkový extrakt.

4. Přes síto prosejeme část mandlové směsi a opatrně stěrkou vmícháme do sněhu. Takto pokračujeme z celou mandlovou směsí.

5. Těsto přendáme do cukrářského sáčku s kulatou zdobící špičkou a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem makronky.

6. Plechem párkrát bouchneme o stůl, aby z makronek odešly přebytečné vzduchové bublinky a necháme 30 minut schnout.

7. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 150°C a pečeme 20 minut.

8. Troubu po 15 minutách vypneme, ale neotvíráme, aby makronky nespadli. Po půl hodině opatrně otevřeme troubu a plech vyndáme. Makronky necháme zcela vychladnout.

9. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu přivedeme k varu a přelijeme přes čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.

10. Krém necháme zcela vychladnout a poté vyšleháme do krému.

11. Krém přendáme do zdobícího sáčku s kulatou špičkou jako jsme použili na makronky a tímto krémem naplníme jednu makronku a druhou spojíme. Takto pokračujeme se všemi makronkami.

 


Zpět