Nízkosacharidové Kakaové řezy z červené řepy 

Korpus:
500g uvařené červené řepy
50g vanilkového proteinového prášku
50g kokosové mouky
3 ks vejce
3 vrchovaté lžíce holandského kakaa
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
1 lžička skořice
špetka soli
2 lžičky perníkového koření

Krém:
240ml smetany ke šlehání
100g krémového smetanového sýru (Lučina, Palouček)
2 vrchovaté lžíce kakaa
2 vrchovaté lžíce práškového erythritolu

Hořká čokoláda nebo kakao na ozdobení

1. Troubu předehřejeme na 180°C. Podlouhlou formu vyložíme pečícím papírem.

2. Uvařenou řepu vložíme do mixéru a umixujeme do hladka, přidáme zbylé ingredience a ještě promixujeme, aby se všechny ingredience spojily. Pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme jakékoli rostlinné nebo živočišné mléko.

3. Těsto přelijeme do připravené formy a dáme péct na 1h do trouby.

4. Po upečení vypneme troubu, otevřeme a necháme korpus vychladnout.

5. Mezitím si připravíme krém tak, že vyšleháme šlehačku do tuha. Do šlehačky přidáme krémový smetanový sýr a vyšleháme. Poté přisypeme kakao a erythritol a vše zašleháme, do jemného krému.

6. Na vychlazený korpus naneseme krém a rovnoměrně potřeme celý horní povrch.

7. Na závěr posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou, mletými oříšky nebo posypeme kakaem.

8. Hotové řezy vložíme do lednice vychladnout.

 

 

 


Zpět