Kachní prsa se švestkovou omáčkou  

400g kachních prsou (2 prsa)
8 zralých švestek
100ml červeného nebo portského vína
200ml vývaru
2 lžíce másla
snítka čerstvého tymiánu
sůl
pepř

1. Nejdříve si předehřejeme troubu na 160 °C. Kachní prsa nařízneme na kůži do mřížky. Osolíme a opepříme.

2. V pánvi si rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme rozmarýn a opečeme kachní prsa nejdříve kůží dolů.

3. Poté prsa dáme na plech a vložíme do trouby na 7 minut. Chceme, aby uvnitř zůstala krásně růžová.

4. Mezitím si připravíme švestkovou omáčku. V kastrůlku rozpustíme máslo. Přidáme vypeckované a rozpůlené švestky. Chvilku opékáme, aby krásně zkaramelizovaly.

5. Poté podlijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se víno zcela neodpaří. Následně zalijeme vývarem. Necháme provařit.

6. Prsíčka vyndáme z trouby a servírujeme polité švestkovou omáčkou.


Zpět