Nízkosacharidový Jogurtový chléb 

150g bílého jogurtu
4 celá vejce
100g slunečnicových semínek
50g lněných semínek
20g chia semínek
20g psyllia
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička soli
1 lžička kmínu


1. Nejprve si umeleme všechna semínka v mlýnku na kávu.

2. Umletá semínka přendáme do mísy, přidáme pallium, kypřící prášek, sůl a kmín a vše promícháme.

3. Ve vyšší nádobě smícháme jogurt s vejci a vyšleháme do hladka.

4. Tekutou směs vlijeme do mísy se suchými ingrediencemi a důkladně promícháme.

5. Těsto necháme 5 minut odstát a mezitím si zapneme troubu a předehřejeme jí na 160°C.

6. Po 5 minutách přendáme těsto do zapékací misky nebo formy na chléb vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby.

7. Chléb pečeme 50 minut na 160°C. Po upečení necháme vychladnout.


Zpět