Jemná játrová paštika - nízkosacharidový recept 

 Jemná paštika

100g špeku
100g na jemno nakrájené cibule
500g vepřovách jater
50g másla
tymián
bobkový list
nové koření
jalovec
sůl
pepř
240ml smetany

1. Špek a cibuli si nakrájíme na malé kostičky. Rozpálíme si pánev, přendáme na ní špek s cibulí a smažíme do změknutí.

2. Mezi tím si nakrájíme játra na větší kostky, které přihodíme spolu s kořením na pánev a zprudka orestujeme, aby se zatáhla.

3. Játra za občasného míchání dorestujeme na středním plameni tak, aby zůstala uvnitř mírně růžová.

4. Přidáme k játrům na pánev ještě máslo a necháme ho v ní rozpustit.

5. Hotovu směs jater přendáme do mixéru, přilijeme smetanu a mixujeme do hladka.

6. Dle chuti přisolíme a připepříme.

7. Hotovou paštiku naplníme do zavařovacích skleniček a necháme v lednici vychladnout.


Zpět