Grilovaný chřest s parmazánovo mandlovou krustou - nízkosacharidový recept 

Grilovaný chřest s parmazánovo mandlovou krustou

1 svazek čerstvého chřestu
Citrónová kůra z půlky citrónu
Sladidlo
25g parmazánu
1 lžíce mandlové mouky
Sůl
Pepř

1. Do vyššího hrnce dáme vařit vodu, přidáme sůl, špetku sladidla a škrabkou na brambory naškrábanou citrónovou kůru.

2. Chřest zbavíme tvrdých spodních částí, svážeme, vložíme do vroucí vody, tak aby byly ponořené jen stonky chřestu a hlavičky se jen vařily v páře.Vaříme 5-6 minut.

3. Uvařený chřest vložíme ihned do studené vody, aby zůstal krásně zelený a nezešedivěl.

4. Mezitím, co se vaří chřest, tak si rozpečeme gril.

5. V misce smícháme sůl, pepř, mandlovou mouku a nastrouhaný parmazán a promícháme.

6. Chřest obalíme nebo posypeme směsí, vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme pod gril.

7. Pečeme, dokud se neutvoří křupavá krustička z parmazánu a mandlové mouky.

Uložit


Zpět