Grilovaný chřest s parmazánovo mandlovou krustou - nízkosacharidový recept
1 svazek čerstvého chřestu
Citrónová kůra z půlky citrónu
Sladidlo
25g parmazánu
1 lžíce mandlové mouky
Sůl
Pepř
1. Do vyššího hrnce dáme vařit vodu, přidáme sůl, špetku sladidla a škrabkou na brambory naškrábanou citrónovou kůru.
2. Chřest zbavíme tvrdých spodních částí, svážeme, vložíme do vroucí vody, tak aby byly ponořené jen stonky chřestu a hlavičky se jen vařily v páře.Vaříme 5-6 minut.
3. Uvařený chřest vložíme ihned do studené vody, aby zůstal krásně zelený a nezešedivěl.
4. Mezitím, co se vaří chřest, tak si rozpečeme gril.
5. V misce smícháme sůl, pepř, mandlovou mouku a nastrouhaný parmazán a promícháme.
6. Chřest obalíme nebo posypeme směsí, vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme pod gril.
7. Pečeme, dokud se neutvoří křupavá krustička z parmazánu a mandlové mouky.