Nízkosacharidový Dvoubarevný kokosový řez 

1 ½ hrnku mandlové mouky
1 ½ hrnku strouhaného kokosu
1 kypřící prášek do pečiva
¾ hrnku kokosového oleje
400 ml kokosového mléka v plechovce
2 lžíce holandského kakaa
sladidlo dle chuti

1. V míse smícháme mouku, kokos, sladidlo a prášek do pečiva. Poté přidáme kokosový olej a mléko. Vše promícháme.

2. Formu na hřbet, bábovku nebo řezy si vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.

3. Troubu předehřejeme na 160°C.

4. ¾ těsta vlijeme do připravené formy a zbytek těsta obarvíme kakaem.

5. Kakaovou část dáme na vrch světlé části do formy a opačnou stranou vařečky promícháme, aby vzniklo mramorování.

6. Formu vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut.

7. Bábovku nebo řez necháme vychladnout ve formě, poté vyklopíme.


Zpět