Domácí nízkosacharidové tyčinky TWIX 

Domácí nízkosacharidové tyčinky TWIX

1 ¼ šálku mandlové mouky
¼ šálku másla, změklého a nakrájeného na menší kousky
¼ šálku pískového sladidla
½ lžičky xantanové gumy
1/8 lžičky soli

Karamelová náplň:
¼ šálku másla
6 lžic sladidla
½ šálku smetany ke šlehání
½ lžičky vanilkového extraktu
¼ lžičky xantanové gumy
¼ lžičky soli

Čokoládová poleva:
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kakaa
½ lžičky vanilkového extraktu
10 kapek čokoládové stévie
3 lžíce smetany ke šlehání

1. Troubu předehřejte na 180°C. Nádobu vystříkejte olejem ve spreji nebo vyložte pečícím papírem.

2. V mixéru smíchejte všechny ingredience na těsto a umixujte dohladka, aby se vše spojilo.

3. Těsto pevně vtlačte do nádoby a vložte do trouby na 15 minut. Poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

4. Během pečení si připravte karamelovou náplň. Na pánvi nechte rozpustit máslo spolu se sladidlem a nechte probublávat, dokud to nezhnědne. Sejměte z ohně, přilijte smetanu, vanilkový extrakt, špetku soli a xantanovou gumu, míchejte do zhoustnutí. Nechte vychladnout.

5. Vychlazený karamel nalijte na vychlazené těsto a vložte do lednice na 10-15 minut.

6. Následně si připravte čokoládovou polevu tak, že vše smíchejte ve vodní lázni a poté nalijte přes karamelovou vrstvu. Vraťte zpět do lednice ztuhnout.

7. Vychlazené poté nakrájejte ostrým nožem na jednotlivé tyčinky.

 

Uložit


Zpět