Nízkosacharidový Cuketový hummus 

400g cukety
50g tahini
šťáva z 1 citrónu
3 stroužky česneku
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo koriandru, záleží na chuti, já dávám půl na půl

1. Cuketu nakrájíme na 1 cm silné plátky, položíme na plech a řádně osolíme. Cuketu necháme vyplakat.

2. Vyplakanou cuketu osušíme papírovými utěrkami, otočíme a osolíme durhou stranu, opět necháme vyplakat a poté osušíme.

3. Na pánvi si necháme rozhřát olivový olej a orestujeme na ní cukety dozlatova z obou stran. Komu se nechce použít pánev, je možné cuketu grilovat na roštu, popřípadě v troubě.

4. Opečenou cuketu vložíme do mixéru, přidáme zbylé ingredience a umixujeme dohladka.

5. Dochutíme solí či citronovou šťávou dle chuti.

6. Hummus přendáme do servírovací misky, zakápneme olivovým olejem, posypeme nasekanou petrželkou nebo koriandrem a posypeme mletou paprikou.


Zpět