Nízkosacharidový Lilkový hummus 

 Cuketový hummus

1 velký lilek
Sůl
Pepř
1 lžíce tahini
3 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
Sezamová semínka na ozdobu

1. Nejprve si nakrájíme lilek na kolečka, osolíme z obou stran, přendáme na rošt, pod kterým máme plech, aby měla uvolněná voda kam odkapat. Necháme minimálně půl hodiny odležet.

2. Lilek usušíme papírovými ubrousky, přendáme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C minimálně na 30 minut, dokud lilekn nezměkne a mírně nezezlátne.

3. Upečený lilek přendáme do mixéru, nastrouhané tři stroužky česneku a olivový olej, tahini, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Vše umixujeme do hladka.

4. Směs přendáme do misky, vmícháme petrželku a dozdobíme sezamovými semínky.

 


Zpět