Nízkosacharidové Cuketové houstičky  

2 lžíce psyllia
4 vejce
70g kokosové mouky
200g cukety, nastrouhané
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného vinného octa
¼ šálku vody
1 lžíce sušené bazalky
3 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
½ lžičky soli

1. Troubu předehřejeme na 175°C. Plech vyložíme pečícím papírem.

2. V míse smícháme kokosovou mouku, kypřící prášek, bylinky, sůl a psyllium.

3. V jiné míse smícháme vejce, ocet, olej, vodu a nastrouhanou cuketu.

4. Suché ingredience smícháme s mokrými a elektrickým mixérem uhněteme v těsto.

5. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti většího golfového míčku a pokládáme na plech. Buď mírně rozplácneme nebo necháme ve tvaru kuliček.

6. Kuličky pomašlujeme oleje.

7. Plech vložíme do trouby a pečeme 45 minut, nebo dokud bulky nezezlátnou.


Zpět