Cuketová Enchiladas 

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nadrobno
2 stroužky česneku, utřeného
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mletého chilli
sůl
3 šálky uvařeného, či upečeného natrhaného kuřecího masa
1 a 1/3 šálku rajčatové omáčky
1 šálek na kolečka nakrájených černých a zelených oliv
4 cukety, rozpůlené podélně na půl
2 šálky strouhaného tvrdého sýru
nasekaná čerstvá bazalka na posypání

1. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a orestujeme jí dozlatova.

2. Po zhruba 5 minutách přidáme česnek, kmín, chilli sůl a olivy. Vaříme 1 minutu a pak přidáme kuřecí maso a šálek rajčatové omáčky, promícháme, aby omáčka pokryla všechno maso.

3. Cuketu si pomocí škrabky na zeleninu či parmazán nakrájíme na tenké plátky. Podle tloušťky cukety použijeme počet plátků na jednu rolku. Na jednotlivé plátky naneseme masovou směs a zarolujeme do ruličky a vložíme do zapékací mísy. Takto zavineme všechny plátky, dokud nespotřebujeme celou masovou směs.

4. Zbytek rajčatové omáčky nalijeme na povrch rolek, posypeme strouhaným sýrem a vložím do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 45 minut, nebo dokud není sýr zlatavý.

5. Před podáváním posypeme nasekanou bazalkou.


Zpět