Nízkosacharidové Čokoládové brownies bez mouky  

Čokoládové brownies bez mouky

140g čokolády na vaření min 85% kakaa
4 lžíce másla
3 vejce
½ šálku Erythritolu
¼ šálku mascarpone
¼ šálku neslazeného kakaového prášku
½ lžičky soli
50g na hrubo nasekaných vlašských ořechů

1. Troubu předehřejeme na 180°C a nádobu na brownies vystříkáme olejem ve spreji nebo vyložíme pečícím papírem.

2. Ve vodní lázni si necháme rozpustit čokoládu s máslem, promícháme. Když je máslo i čokoláda rozpuštěné, vypneme plamen.

3. V další nádobě vyšleháme vejce se sladidlem do pěny, přidáme mascarpone a vyšleháme dohladka.

4. Jako další přimícháme kakao a sůl.

5. Na závěr přilijeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a zašleháme do těsta. Jemně přimícháme vlašské ořechy.

6. Těsto přendáme do zapékací nádoby, vložíme do trouby a pečeme 25 minut.

7. Upečené brownies necháme vychladnout a poté až nakrájíme.

 

Uložit


Zpět