Chilli con carne - nízkosacharidový recept 

500g mletého masa
1 cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, utřen
1 lžička římského kmínu
1 lžička práškového chilli
½ lžičky papriky
½ lžičky hořčičného prášku
½ lžičky soli
1 červená paprika, nasekaná najemno
1 zelená paprika, nasekaná najemno
1 400g konzerva sekaných rajčat
2 šálky hovězího vývaru

1. Nasucho rozpalte hrnec nebo pánev s vysokými okraji. Vložte mleté maso a opékejte 7 až 10 minut do úplného zhnědnutí. Děrovanou lžící vyjměte maso z hrnce a přesuňte stranou.

2. Do hrnce vložte cibuli, česnek, římský kmín, práškové chilli a papriku, hořčičný prášek a sůl. Stáhněte plamen a opékejte 4 až 5 minut, až cibule zesklovatí.

3. Přidejte kostičky papriky, rajčata a vývar. Zvyšte plamen na intenzivní a přiveďte směs k varu. Poté plamen stáhněte, vraťte zpět maso a nechte chilli nepřikryté hodinu probublávat.

 


Zpět