Nízkosacharidová Česnečka se sýrem a šunkou 

1 kostka zeleninový bujón
1 cibule
1 palička česneku
sůl
pepř
majoránka
drcený kmín
2 vaječné bílky
1 lžíce sádla
100g nastrouhaného nebo na kostičky nakrájeného tvrdého sýra
100g nastrouhané nebo na kostičky nakrájené šunky
1 lžíce najemno nasekané sladkolisté petrželky

1. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno.

2. V hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté cibuli zalijeme vodou, přidáme kostku bujónu a polévku osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.

3. Do hrnečku si připravíme dva vaječné bílky, které vlijeme do polévky. Mícháme vidličkou, aby se bílky řádně roztrhaly.

4. Vypneme sporák, přidáme drhnutou majoránku a prolisovaný česnek.

5. Horkou česnečku nalijeme do misek, posypeme petrželkou, sýrem a šunkou.


Zpět