Fitness celozrnná pizza s šunkou a sýrem 

10g čerstvého droždí
250g celozrnné žitné mouky
špetka soli
1/4 lžičky cukru
2,5 lžíce olivového oleje
150ml vlažné vody
kvalitná šunka
125g mozzarelly light
0,5 plechovky rajčatového základu
2 rajčata
1 paprika

1. Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 150 ml vlažné vody a propracovávejte, až vznikne soudržné těsto.

3. Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně začněte hníst, aby bylo pružné a nelepilo se.

4. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout hodinu a půl až dvě hodiny, aby zdvojnásobilo ob­jem.

5. Na pomoučněném válu pak bochánek vyválejte a vytáhněte na tenkou placku. Pomocí válečku přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

6. Vytvarujte zvýšený okraj, těsto rychle poklaďte rajčatovým pestem, mozzarellou nakrájenou na plátky, čerstvým rajčetem nakrájeným na kolečka, paprikou nakrájenou na kolečka, šunkou pokrájenou na proužky a ihned vložte do pořádně rozpálené trouby.

7. Pečte zhruba 25 minut ve vyhřáté troubě na 250°C.


Zpět