Nízkosacharidová BBQ omáčka 

50g anglické slaniny
1 červená cibule
50g mrkve
50g celeru
50g petržele
1 pálivá paprička
4 stroužky česneku
5 lžic rajčatového protlaku
2 lžíce erythritolu
1 lžíce grilovacího koření
1 lžička sušeného oregana
200 ml vody nebo zeleninového vývaru

1. Do rozehřátého hrnce nalijeme olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme dobře vyškvařit.

2. Cibuli, mrkev, celer, řapíkatý celer nakrájíme nahrubo, pálivou papričku na kolečka a 4 stroužky česneku na plátky a přidáme ke slanině.

3. Takto založený základ necháme restovat do změknutí. Přidáme protlak, erythritol, grilovací koření a oregano.

4. Omáčku podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a necháme chvíli provařit.

5. Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem nahrubo.


Zpět