Nízkosacharidový Arašídový tvarohový dort s pařížskou čokoládovou šlehačkou  

Korpus:
400g tvrdého tvarohu na strouhaní
250g arašídového másla
125g krémového smetanového sýra
Sladidlo
100ml smetany ke šlehání

Krém:
250ml smetany ke šlehání
2 lžíce kakaa
Tekutá stévie na oslazení
Špetka vinného kamene

Čokoládová poleva:
100g krémového smetanového sýra
100ml kokosového oleje
2 lžíce kakaa
Pár kapek stévie na oslazení

1. Troubu si předehřejeme na 180°C.

2. Nejprve připravíme korpus smícháním všech ingrediencí v mixéru, který vlijeme do dortové formy menšího rozměru. Formu vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.

3. Než korpus vychladne připravíme si krém. Všechny ingredience na krém vložíme do vyšší nádoby a vyšleháme do tuha – krémové konzistence.

4. Vychlazený korpus rozkrojíme na půl a naneseme krém na spodní vrstvu korpusu. Poté přiklopíme horní vrstvou.

5. V malém kastrůlku smícháme kokosový olej se sladidlem a kakaem a zahříváme na mírném ohni, aby vznikla rozpuštěná čokoláda. Rozpuštěnou čokoládu přendáme do vysoké nádoby od krému, přidáme krémový smetanový sýr a vyšleháme.

6. Čokoládovou polevou potřeme povrch dortu. Na závěr zasypeme kakaem a necháme odpočinou v lednici.


Zpět