Nízkosacharidový Angreštový Crumble 

30g kokosových plátků
50g konopných semínek
50g pekanových ořechů, nasekaných na menší kusy
50g mandlové mouky
30g máku
1 bílek
30g másla
1 lžíce Erythritolu nebo jiného sladidla

500g angreštu
½ lžičky pomerančového extraktu
1 hrst lístků stévie nebo jiného sladidla
¼ lžičky soli

1. Do nádoby na hnětení těsta vložíme všechny semínka a oříšky, přidáme pokrájené máslo, bílek a sladidlo. Vše promícháme, dokud nevzniknou hrudky.

2. Připravíme si zapékací mističky, nebo jednu velkou. V hmoždíři si utlučeme na jemno lístky stévie se soli a pár kuličkami angreštu.

3. Směs z hmoždíře přimícháme do zbylého angreštu, přidáme extrakt a promícháme.

4. Na dno zapékacích mističek rozprostřeme angrešt, poté zasypeme směsí ořechů a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu, cca 40 minut.


Zpět